preskoči na sadržaj

Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje u Zadru

vijesti

Od omiških gusara do sinjskih alkara

Autor: Marijana Šarić, 8. 6. 2017. 15:02

Izlet drugaša - 24. svibnja 2017.

 [više]

Naši likovni radovi

Autor: Marijana Šarić, 2. 10. 2016. 09:21

2. a razred

Učiteljica: Ivana Puljiz

 

 

2. b razred

Učiteljica Željka Perinčić

 

 

2. c razred

Učiteljica: Gordana Šarić

 

 

 

2. d razred

Učiteljica: Marijana Šarić

 

 

2. e razred

Učiteljica Martina Čulina

 

 
 [više]

Posjet zračnoj luci

Autor: Marijana Šarić, 1. 6. 2017. 12:33

Učenici 2.b i 2.d sa svojim su učiteljicama Željkom Perinčić i Marijanom Šarić posjetili zrakoplovnu bazu u vojarni Zemunik i Zračnu luku Zadar. Uz edukativne sadržaje osnovnih pojmova iz zračnog prometa učenici su imali su prigodu razgledati Muzej starih letjelica, te suvremene avione i helikoptere. Potom su se  autobusom uputili  u Zračnu luku Zadar i ujedno ponovili kulturu ponašanja u autobusu. Upoznali su se postupkom  prijave putnika, predaje prtljage, snalaženje u zračnoj luci. Naučili su da je za putovanje zrakoplovom potrebna putna isprava i putna karta. Razgledali su prostor za preuzimanje prtljage i carinu. Učenici su bili veseli i oduševljeni posjetom zračnoj luci.

 

 

 

 [više]

2.c posadio maslinu

Autor: Marijana Šarić, 20. 5. 2017. 19:37

2. c razred sa svojom je učiteljicom Gordanom na satu prirode i društva proučavao važnost pravilne prehrane, te mediteransku prehranu u kojoj su zastupljene autohtone vrste višnja, smokva, maslina. Posebnu pažnju posvetili su proučavanju masline, njenom povijesnom, simboličkom, kršćanskom i nutricionističkom značenju. U školskom vrtu posadili su maslinu uz podršku domara Mladena.

 [više]

Posjet dječjem vrtiću

Autor: Marijana Šarić, 13. 4. 2017. 17:08

Učenici 2. c razreda sa svojom su učiteljicom Gordanom posjetili mališane vrtića Grigor Vitez i održali im Uskrsnu priredbu.Vrtićanci su drugašima pokazali svoje vještine u igrokazu kojeg su uvježbali. Zajedno su zapjevali i družili se kroz likovnu radionicu ukrašavali su pisanice decoupage tehnikom i izradili čestitke za Uskrs.Drugašići su mališane darivali pisanicama i pogačom.

 

 

 [više]

Terenska nastava

Autor: Marijana Šarić, 5. 4. 2017. 09:34

2.c razred sa svojom učiteljicom Gordanom Šarić posjetio je Kneževu palaču gdje su razgledali izložbu Kabinet čuda, te Etnološki muzej u kojemu su sudjelovali na radionici pletenja maslinovih grančica. 

                     

 [više]

Pozdrav proljeću

Autor: Marijana Šarić, 23. 3. 2017. 10:04

Učenici 2. c razreda sa svojom su učiteljicom Gordanom Šarić u parku Vruljica obilježili prvi dan proljeća. Recitirali su pjesmicu uz pokrete tijela, opisivali prirodu, boje, mirise, zvukove, pjevali, slikali i igrali se.

 [više]

Drugaši na snijegu

Autor: Marijana Šarić, 8. 2. 2017. 13:05

2. c i 2. e razred sa učiteljicom Gordanom Šarić i Martinom Čulinom bili su na jednodnevnom izletu u Mukinjama.Uz sanjkanje, grudanje,kotrljanje niz snježnu padinu djjeca su imala prilike razgledati jelene, divlje svinje i medu koji se nakratko probudio iz zimskog sna. 

 [više]

Posjet dječjem vrtiću "Latica"

Autor: Marijana Šarić, 26. 12. 2016. 10:24

Učenici 2.c razreda sa učiteljicom Gordanom Šarić posjetili su Dječji vrtić Latica gdje su ih dočekale djelatnice vrtića, psihologinja Estela Perinović i znatiželjni mališani. Učenici su održali Božićnu priredbu za štićenike vrtića. Pokazalo se kako igra i veselo druženje ne poznaju različitosti.

 [više]

Božićne razredne priredbe

Autor: Marijana Šarić, 17. 12. 2016. 13:21

2. d razred

 [više]

2.c posjetio Dom za odrasle osobe u Zemuniku

Autor: Marijana Šarić, 13. 12. 2016. 07:42

Učenici 2.c razreda sa učiteljicom Gordanom Šarić posjetili su štićenike Doma za odrasle osobe u Zemuniku gdje su održali priredbu. Kroz Dom ih je provela ravnateljica gđa. Nataša Petrušić sa djelatnicama stručne službe Boženom Kasap, Snježanom i Irenom Knežević te Nikolinom Vidov. Djeca su na kraju priredbe sa štićenicima zajedno zapjevali i zaplesali, zasladili se kolačima i darivali štićenike voćem. Razgledali su jaslice na koje su u Domu posebno ponosni, te obišli konje za rehabilitacjsko jahanje.

 [više]

Posjet Vatrogasnoj postrojbi

Autor: Marijana Šarić, 17. 11. 2016. 09:35

Učenici drugih razreda posjetili su sa svojim učiteljicama Javnu vatrogasnu postrojbu grada Zadra. Obilazak je započeo u vatrogasnom operativnom centru gdje ih se upoznalo sa funkcioniranjem vatrogasne službe, a napose primanjem i prosljeđivanjem dojava građana. Vatrogasni zapovjednik učenike je odveo u razgledavanje vozila te je ukratko objasnio namjenu svakog vozila. Djeci je nazanimljivija bila demonstracija spretnosti i uvježbanosti koju su im  uz zvukove sirena, vodene topove i i vatrogasne ljestve demonstrirali vatrogasci.

 [više]

Terenska nastava

Autor: Marijana Šarić, 27. 10. 2016. 13:54

Učenici drugih razreda sa svojim su učiteljicama obišli Tvornicu kruha Zadar gdje su razgledali  prostorije, strojeve u kojima se mijesi kruh, peći, a posebno veselje zavladalo je kada su se djeca upustila u oblikovanje tijesta pri čemu su im pomagali pekari. Nakon što su se zasladili krafnama i kroasanima prošetali su borovom šumom u Musapstanu, gdje su istraživali prirodu, biljake i životinje o kojima su učili.

 [više]

Dan kruha

Autor: Marijana Šarić, 22. 10. 2016. 12:33

U mjesecu listopadu već se tradicionalno obilježavaju Dani kruha i dani zahvalnosti za plodove zemlje. U to vrijeme pokazujemo kako smo svjesni da je kruh čovjekova potreba od pamtivijeka, a samim time i simbol života. Drugaši su sa svojim učiteljicama učili kako umijesiti kruh, napraviti kiflice i ispeći kolačiće. O kruhu smo čitali i pisali Puno se radilo ali veselja i sreće nije nedostajalo, posebno u uživanju plodova svojih ruku. 

2. a

2. d

 

 

 [više]

Dan jabuka

Autor: Marijana Šarić, 21. 10. 2016. 00:57

Učenici drugih razreda naše škole obilježili su Dan jabuke. Učiteljice su djecu poučavale o važnosti jabuke za zdrav životi njezinoj hranjivoj vrijednosti u prehrani. Čitale su se pjesme o jabuci, promatrale i opisivale jabuke, upoznale različite poslovice i mudre izreke o jabuci. Saznali su koje se sorte jabuka kod nas uzgajaju, a u atriju škole zasađene su sadnice jabuke. Priređene su zanimljive i zabavne igre, kao što su ples s jabukom u paru, utrka s jabukama na kuhači te natjecanje tko će brže pojesti jabuku na koncu. Bilo je tu edukativnih recitala samih učenika, glume, pjesme i plesa. Dan je završio slatko, počastili su se jabukama i napravljenim kolačima. Pa neka je sretan svima Dan jabuka!

2.a

2.c

2.d

2.e

 [više]

Dan kravate

Autor: Marijana Šarić, 19. 10. 2016. 12:46

Jedan od najpoznatijih hrvatskih, neslužbenih simbola je kravata. Kravata priča priču o Hrvatima i Hrvatskoj u cijelom svijetu. Želeći postati dio te priče, učenici i roditelji  2. d razreda prigodnim su programom obilježili Dan kravate.

Učenici su prezentirali roditeljima povijest nastanka kravate, zajedno su izrađivali  košuljice i kravate origami tehnikom, vezivali su kravate, te naposljetku birali naj-kravate razreda. Pjesme i veselja nije nedostajalo. Dan kravate dao je priliku da običan dan učinimo zabavnim i drukčijim te da ga obilježimo na poseban način.

 [više]

Svjetski dan zaštite životinja

Autor: Marijana Šarić, 5. 10. 2016. 09:44

Svjetski dan zaštite životinja, obilježava se svake godine 4. listopada. Prvi se puta počeo obilježavati 1931. godine tijekom konvencije ekologa u Firenci, a njegov je cilj bio upozoriti na položaj ugroženih životinja. Od tada do danas obilježava se u svim zemljama.

I učenici 2.d su obilježili taj dan kako bi povećali svijest o problemima životinja i potaknuli ljude na razmišljanje o tome kako se odnose prema životinjama. Učenici su izrađivali plakat na temu „Zaštitimo životinje“ i crtali životinje i pisali poruke s ciljem osvješćivanja ljudi o brizi za životinje.

 

 

 

 [više]

Sadnja mediteranskog bilja

Autor: Marijana Šarić, 19. 10. 2016. 08:32

Eko skupinu Pčelice 2. a razreda nastavila je  s radom i ovu školsku godinu  brigom o žardinjerama koja uključuje okopavanje, sadnju mediteranskog bilja (ovom prilikom su to bili ružmarin i lavanda).

 [više]

Predavanje o obnovljivim izvorima energije u 2. c razredu.

Autor: Marijana Šarić, 4. 10. 2016. 13:18

Povodom 5. tjedna energetske učinkovitosti Grada Zadra u organizaciji UO za prostorno uređenje i graditeljstvo  koje se održavalo u periodu od 26. rujna do 1. listopada 2016. godine, gđa. Atana Grdović Marinović i Linda Šušteršić održale su predavanje o obnovljivim izvorima energije u 2. c razredu.Nakon predavanja s učenicima i učiteljicom Gordanom Šarić realizirale su radionicu izrade vjetrenjača, koje su odmah isprobali u školskom dvorištu. 

 [više]

Europski tjedan mobilnsosti

Autor: Marijana Šarić, 26. 9. 2016. 12:37

Povodom Europskog tjedna mobilnosti u četvrtak 22. rujna učenici 2. c i 2. e razreda sa svojim su učiteljicama Gordanom Šarić i Martinom Čulinom sudjelovati ulikovnom happening u organizaciji Udruge „Eko-Zadar“, koordinatorice gđe. Atane Grdović Martinović.Djeca su oslikavala Ulicu Stratico (kod stare Tehničke škole), prošetali su se Poluotokom i rivom, recitirali  pjesmice te se poigrali u parku. 

 

 

 

 [više]

Učenje kroz igru u 2. a

Autor: Marijana Šarić, 19. 10. 2016. 08:34

 [više]

 USPJEH UČENIKA

POPIS UDŽBENIKA
OKVIRNI VREMENIK PISANIH PROVJERA ZNANJA

    

        

Kalendar školske godine
Arhiva vijesti

 

Kalendar
« Kolovoz 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 12. 2010.

Ukupno: 345038
Ovaj mjesec: 2064
Ovaj tjedan: 764
Danas: 202
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje u Zadru / Asje Petričić 7, HR-23000 Zadar / www.os-skbenje-zd.skole.hr / ured@os-skbenje-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju